العجينه بتتعمل علي مرحلتين
المرحله الاولي:
1 كوب دقيق
1 معلقه سكر
1 معلقه خميره بودر
1 حليب بودر ( بلاش تحطي لبن سايل)
1 كوب ميا دافيه اوعي تحطيها بتغلي
حبه نونو بيكنج بودر وحبة نونو محسن كيك
المرحله التانيه:
كوب ونص دقيق
1\4 كوب زيت
حبه نونو فانيليا
يلا نبتدي الشغل
هانخلط مقادير المجموعه الاولي بس ننخل الدقيق بمنخل ضيق كويس جدا انا نخلته 4 مرات
وهايبقو بالشكل ده
عامله زي عجينه الكريب
وبعدين نغطيها ونسيبها تخمر 10 دقايق ربع ساعه بالكتيير
هاتبقي بالشكل ده كلها بلالين
بعدين نجيب الدقيق والزيت والفانيليا ونحطهم عليهم دفعه واحده
وبعد كده نعجنهم كويس جدااااااااا لحد ما تبقي عجينه لينه بس ما بتلزقش في الايد ولو احتاجت شويه دقيق حطيلها بس اوعي تسبيها تلزق في الايد عشان متفرولش معاكي بعد السوا
وبعدين تقسمي العجينه بالحجم اللي تحبيه وتفريدها علي رخامه مرشوشه دقيق وتخرميها بخله بتاعة الشوا وتحطيها في الصينيه وتغطيها وتسبيها في مكان دافي عشان تخمر لمده ساعه ونص
ده التخن اللي تسبيها عليه
ودي كرواسونايه قولت اصبر بيها نفسي
ودي لما العجينه اختمرت ونفشت
__________________________
محتوي الموضوع مقدم من معلومه صح مكونات الصلصه
طماطم مضروبه في الخلاط ومعاها قرن فلفل حار ومعلقة صلصه جاهزه وبعد ما يضربو كويس يتصفو في المصفاه
معلقة نعناع
مكعب مرقه دجاج
معلقة صغننه سكر
معلقه صغننه ملخ
معلقتين خل
بصله وشوية زيت
فلفل اسمر
الطريقه
بنحمر البصله فالزيت لحد ما تدبل وبعدين ننزل عليها بباقي الاضافات
ونهدي النار ونسيبها لحد ما تتسبك
وبعد نحط منها علي عجينه البيتزا وبعدين نحط الاضافات اللي احنا عايزينها
انا عملت واحد بالتونه وواحده بالشاورما
وبعدين نقطع بصل جوانح وطماطم مكعبات وفلفل جوانج ونحطها عالبيتزا وفوق منها حبيبة الملاييين الغاليه الموتزاريلاااااااااااااا
يلا بينا عالصور
دي اللي بشاورما اللحمه
لكل ماهو جديد وممتع
اخبار,مقالات,معلومات,هل تعلم,غرائب وعجائب,اسلاميات,ازياء وموضه<
,طفوله وامومه,مطبخ,تكنولوجيا,هي وهو,كليه الشرطه,اختبارات الكليه,هيئه,رياضي<
0 التعليقات:
إرسال تعليق